Eugénia
A balkáni swing nagymesterei Fehérváron! Január 14. - Műhely!
 

Január 14-én, szombaton 21 órakor az EUGENIA együttes lép fel a  Műhely Kávézó rendkívüli hangulatú, retro stílusú alagsori koncerttermében (Ady E. u. 11.).

Az EUGENIA a balkáni swing egyik legjelesebb hazai képviselője, napjaink egyik legfelkapottabb, egyúttal legfényesebb jövő előtt álló, egyedi hangú, „Kusturicás" stílusú bandája.
Hallgasd meg őket (katt ide)!

A saját meghatározása szerint románobalkánisírvavigadóspunk stílusú, román, cigány, orosz, cseh dalokat játszó FRINGE-díjas zenekar 2008 nyarán Miklusicsák Aliz

kezdeményezéséből született, abból a célból, hogy az otthonukat elhagyó erdélyi színészek zenében elevenítsék fel gyermekkoruk pocsék ízű Eugenia (ejts: Eudzsénia) keksz zamatát. A dauerszer ízű, rózsaszín töltelékkel kent avas porlóst a rég elfeledett, anno „cikinek” tartott dallamokkal írja körbe a formáció: manele-sanzon-punk-latinsíratós etűdök hangulatával. Az Eugenia zenéje az alkotók kulturális, nyelvi, vallási sokszínűségéből táplálkozik, sok játékkal és vidámsággal fűszerezve.

 

A két énekesnő, Fazakas Júlia és Miklusicsák Aliz színészjányok előadásmódjukkal biztosítják a dallamok antidramatikusságát és a népdalok síratóspunkosítását, amivel rá-rácsúsznak a lengyel származású Robert Dakowicz harmonikaszólóira. Rontó Lili tehetséges fiatal képzőművész és remek muzsikus is - szaxofonon játszik, számos egyéb neves zenekarban is vendégként.

Ugyancsak bevándorló és nem csak a hangulaton de a látványon is sokat dob a basszusgitárt pengető Katona László, aki Színésztánczenekarban is zenél és játszik. A szintén betelepült státuszban lévő amerikai születésű, korábban Bostonban zenélő Varga Péter mandolinon játszik. Az együttes dobosa Beöthy Árpád, aki több neves zenekarban is játszott korábban.


Jegyek ŐsFehérvár kártyával 1500 Ft helyett 1200 Ft-ért kaphatók a Jegyirodákban, a Műhely Kávézóban és a Lénia 2 Kft.-nél (Pozsonyi u. 23.).


Barátsággal várunk egy felejthetetlen bulira!

Oldal nyomtatása